Quin gran goig!

A la tornada de l’estiu ha estat per a tots una grata sorpresa veure com reprenia la seva activitat una renovada Associació Cultural Torreó Mediterrà.

El cartell que ens va posar sobre la pista anunciava tallers de ceràmica, enquadernació, cal·ligrafia, joieria, dibuix i pintura. Molts recordem l’activitat artística i cultural que duien a terme la ceramista Maria Codina i el pintor Eduard Garcia, “Eduart”, al seu torreó del carrer Arcadi Balaguer.

De fet, el Grehic n’havia arribat a celebrar algunes de les seves primeres reunions a l’espai incomparable del torreó del segle XVI. Després d’un anhel de més de deu anys per a veure’l tornar a la vida, el faran reviscolar un grup d’entusiastes. En dona garantia de continuïtat el tipus d’activitats previstes i el fet que la nova impulsora de la restauració de l’entitat hagi estat, justament, assistent als tallers del matrimoni esmentat.

Celebrem, doncs, la iniciativa. Ens alegra i felicitem a aquells que ocupen de vell nou un edifici emblemàtic i que es preocupen, no només per ell, sinó per fer que la cultura de Castelldefels recuperi el que havia estat un sòlid referent de formació.

L’Associació Cultural Torreó Mediterrà oferirà els tallers a canvi del pagament d’unes mínimes quotes que garanteixin el manteniment de la seu, amb les despeses que comporta, i la reposició dels materials emprats en l’execució de les obres. Es podran desenvolupar les activitats en un ampli horari: entre 10 i 13 hores pels matins; per la tarde, a partir de les 16 hores i fins a les 19.

Quan vam visitar la seu, al número 114 del carrer Arcadi Balaguer, ens vam trobar amb la Teresa de Juan, que farà tallers de ceràmica. També ens rebé la persona que, a més de formar ceramistes, ofereix tallers de cal·ligrafia i enquadernació: Adriana Silva. L’arquitecte Juan Carlos Díaz serà responsable de les classes de dibuix a mà alçada, dibuix tècnic i autocat per a principiants; el vam veure amb moltes ganes de rescatar els elements patrimonials del nostre poble.

L’Àngels Álvarez ocupa un espai íntim i privilegiat del torreó amb les seves eines de joieria encara que, en funció de l’alumnat, podrà disposar-ne de més espai si cal. Tots ells ens van recordar que, a més, tindran la col·laboració d’Oscar Letxuga, per a classes de dibuix i pintura.

Check Also

Properes activitats

Us convidem a seguir les nostres properes activitats (i les passades) consultant els nostres butlletins …